Услуги

services-yoga1

Повече за нея

Тя е науката, която води по пътя на опознаване на човешката същност и целта й е достигане до чистото съзнание, покоя и блаженството в нас. Йога ни разкрива скритите закони, които управляват ума, и ни дава средство да се справяме с емоции като гняв, угризения, вина, завист, страх.

Когато тези емоции ни обхванат, нашата жизнена енергия се изчерпва, тялото ни отпада, умът ни е омаломощен. Посредством техниките на йога – физическите и дихателните упражнения, медитацията и релаксацията, и чрез прилагането на знанието в ежедневието ние презареждаме тялото и ума си, печелим ценно време за себе си, за работата си, за семейството си и за обществото. Йога ни учи как да запазим баланса си, когато сме радостни и щастливи, и как да преминаваме с успех през стресови ситуации, запазвайки самообладание. Или простичко казано – посредством йога ние се грижим за нашето тяло и ум, като се докосваме до нашия дух (източник), което ни зарежда с енергия и хармонизира живота ни, прави ни по- щастливи, по-спокойни и по-успешни.

Практикуването на йога довежда ума в настоящия момент, освобождава стреса, балансира емоциите и влияе благотворно върху храносмилателната, отделителната, кръвоносната, нервната и всички други системи в организма.

services-gym1

Какво означава

Фитнесът е здравословно състояние на тялото и организма, както и количество обща физическа подготовка. Това е способността ни да произвеждаме енергия, с която да движим собствените си тела, външни предмети, да работим. Колкото повече работа можем да извършим за дадено време, в толкова по-добра форма сме. Като под работа имаме предвид тежки и интензивни физически упражнения, движения и тренировки. До голяма степен фитнес и ОФП (обща физическа подготовка) означават едно и също нещо, което може да измерим с физични мерни единици като сила, маса, време и т.н.

Понятието „функционален фитнес“, което със сигурност срещаме все по-често всъщност е подвеждащо, тъй като от него следва, че би трябвало да има и друг вид. Може би не-функционален?! Не, фитнесът е един и той винаги е функционален. Начинът по който се постига са функционалните, кондиционни и силови тренировки. Бягане, вдигане на тежести, упражнения със собствено тегло, колоездене, плуване, катерене, хвърляне и още.

Правенето на всичко това в различни комбинации ще ни направи наистина fit. А така желаното мускулесто и добре изглеждащо тяло идва като бонус към всичко това, което то ще може да прави, а именно неща заложени и присъщи му по природа.

zumba-what

Повече за нея

Зумба е танцов клас с фитнес елементи, включващ интервали с висок и нисък интензитет, които помагат за подобряване функциите на сърдечно-съдовата система, като същевременно подобряват баланса, координацията, ловкостта и до известна степен силата чрез прилагане на хореография, достъпна и за начинаещи.

Специални танцови умения не са необходими за часовете по Зумба, целта е просто да танцувате, да се отпуснете и да се забавлявате.

Класовете обикновено се състоят от песни, вдъхновени от латино ритмите, като има определена структура, в която се редуват различни стилове, така че се започва с по-бавна загряваща песен, повишава се интензивността по време на тренировката и се завършва с песен за разпускане. Дори и да не сте много добър танцьор, хореографията се повтаря и е проектирана да бъде надграждана, така че повечето хора улавят веднага движенията.

Нашите Промо Предложения

Тренирай неограничено с месечен абонаментен план
Виж повече
icon top